Alles over Hormonen

Crashdiëten zijn steeds minder populair én de meeste mensen begrijpen dat blijvend gewichtsverlies een combinatie is van meerdere leefstijlfactoren. Zoals gezond eten, bewegen, slaap, ontspanning en stressreductie. Toch kunnen bepaalde hormonen roet in het eten gooien. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat het gewichtsverlies stagneert.

Bij overgewicht is de eerste logische stap om je energie-inname te verlagen en het energieverbruik te verhogen zodat een negatieve energiebalans ontstaat. Een goed functionerend lichaam lokaliseert in dat geval de opgeslagen vetreserves om als brandstof te gebruiken. Maar toch werkt dat niet in alle gevallen zo. Het gezegde “ieder pondje gaat door het mondje” gaat niet altijd op.  Het komt vaker voor dan gedacht dat minder eten en meer bewegen toch niet het gewenste effect oplevert. Waar ligt dat aan?

Onze hormonen zijn bij allerlei lichaamsprocessen betrokken én kunnen daardoor (in)direct invloed uitoefenen op je gewicht. Ze kunnen namelijk onze eetlust beïnvloeden doordat ze betrokken zijn bij het verzadigingsgevoel, energieopslag en eetbuien. Hormonen bepalen zelfs op welke plekken we vet opslaan én kunnen elkaar beïnvloeden. Het kan namelijk zo zijn dat als een hormoon verandert, andere hormonale processen ook veranderen. Deze processen kunnen voor een hormonale disbalans zorgen, wat afvallen lastig kan maken.

Wil jij meer weten over je hormonen? Erachter komen of er bij jou sprake is van een hormonale disbalans of ben je op zoek naar tips om daarmee aan de slag te gaan? Dan is deze presentatie wat voor jou. 

Offerte aanvragen

Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring