KRAV MAGA WEERBAARHEID EN ZELFVERDEDIGING VOOR IEDEREEN

Bij BodyVibe hebben we nu de populaire Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga, we hebben hier speciale kinderlessen, vrouwenlessen en mannenlessen op ons rooster staan.

Wat is krav maga:

Krav Maga, letterlijk vertaald contactgevecht, staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiele systeem voor justitie en defensie is. Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door de grootmeester Imi Lichtenfeld. Deze man was de top instructeur van het man tot man gevecht in het Israelische leger.

Het is een moderne en praktische zelfverdediging en zeer effectief in het man tot man gevecht. Imi Lichtenfeld heeft de instinctieve menselijke reacties (onder stress) bij verschillende aanvalsvormen geanalyseerd en onderzocht. Op basis van de resultaten van dit onderzoek heeft Imi de technieken van Krav Maga gecreëerd. De Krav Maga technieken zijn effectief, eenvoudig en makkelijk om aan te leren. Ze kunnen worden toegepast onder extreme stress situaties door zowel mannen, vrouwen of zelfs kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd. Krav Maga is geen competitie sport, mix fight, Thai boxing of zogenaamde ultimate fight, toch kunnen de bepaalde elementen van de genoemde disciplines herkend worden in het technische repertoire van het Krav Maga systeem.

Hoe effectief is Krav Maga

Het systeem Krav Maga kent geen regels, behalve die van de wet en de bijbehorende proportionaliteit. In de strijd om je leven is alles toegestaan om te overleven. Zelfverdediging niet moet worden “gehinderd” door regels. Dit is dan ook direct het grootste verschil tussen een vechtsport en een zelfverdedigingssysteem. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op een aanvallers kruis, zijn ogen of zijn strot. Ook bijten wordt gebruikt evenals alledaagse goederen die iemand bij zich draagt zoals sleutels, aansteker, pen enz.

Krav Maga wordt in het algemeen verdeeld in twee aspecten:

  • Zelfverdediging tegen onverwachte gewapende en ongewapende aanvallen zoals bijv. verdediging tegen verschillende soorten wurggrepen, overpakkingen (statisch en dynamisch), stoten, trappen, aanvallen en mobiliseren op de grond, mes-, stok- en vuurwapenaanvallen, gijzelings situaties enz, enz.
  • Gevechtstraining: full contact sparring met en zonder bescherming, waarbij men gebruik maakt van grond technieken, verwurgingen, stoten (slaan met open hand), trappen enz. Stress conditionering, uithoudings- mentaliteits- en incasseringstraining, messengevecht enz.

Laat je niet afschrikken door stoere youtube filmpjes van zogenaamde Krav Maga masters en kerels in camouflage pakken.

Wij bieden momenteel alleen clinics aan. Wil je hier meer informatie over mail ons!