EMS Training (Elektro Musculaire Stimulatie) staat voor trainen met weerstand door middel van impulsen, die via een bodysuit op de huid worden overgedragen. De training met een Roton EMS-apparaat garandeert een intensieve trainingservaring met snel merkbare resultaten. EMS-training is voor iedereen en een moderne en alledaagse manier om het hele lichaam te trainen.

In slechts een paar minuten train je bijna 100% van de spieren op hetzelfde moment met behulp van laagfrequente impulsen.

Ons eigen zenuwstelsel geleid​t ​deze zogenaamde ‘prikkel’ verder naar de grote spiergroepen, waardoor deze tot wel 30% meer geactiveerd zullen worden dan bij ​een ​reguliere krachttraining!

In onze hersenen en ruggenmerg worden dagelijks miljoenen elektrische signalen verzonden en ontvangen ​van en naar de spieren. Deze signalen zijn nodig om de staat van de spier te bepalen, een spier aan te spannen, om bewegingen te maken, kortom, ​alles om het lichaam aan te sturen.

EMS ​training ​maakt gebruik van dit natuurlijke netwerk en systeem door deze signalen van je eigen lichaam meer ​lading ​te geven​; de ‘prikkels’ worden op veel meer plaatsen in het lichaam ontvangen.

De dieper gelegen spieren, ​die normaal niet snel door het eigen lichaam worden aangestuurd, worden met EMS training dus wel makkelijk bereikt.​

Bereik een efficiënte versterking van het hele spierstelsel door gemakkelijke oefeningsposities! Met behulp van ​een ​EMS training kan het lichaam tot wel 150x meer spiersamentrekkingen produceren in vergelijking tot ​een reguliere krachttraining. EMS sessie van 20 minuten staat hierdoor qua intensiteit gelijk aan een full body workout van drie uur in de sportschool.

Heb je ook interesse in deze full body workout van slechts 20 minuten, onder begeleiding van een gecertificeerde personal trainer? Vraag hieronder dan een proefles aan! Een proefles kost €15,- maar is gratis als je een nieuwe les boekt of een lespakket afneemt.

Ook is het mogelijk om duo lessen te boeken. Dit houdt in dat je samen de lessen volgt, de lessen zijn dan niet apart van elkaar te boeken.