Naam: Franka Jansen
Methode: PowerSlim
Resultaat: -22,5 Kg

Voordat ik de keuze maakte om Girlpower te bellen voor hulp, is er veel voorafgegaan. In juli 2018 ben ik bevallen van onze derde zoon. Aangezien dit voor ons, ons laatste kindjes was, had ik besloten dat het nu mijn beurt was. Steeds na elke zwangerschap viel ik alle kilo’s wel af, maar de jaren ertussen kwam ik steeds weer iets aan. Die paar kilo’s wilde ik kwijt.

Begin november stond alleen mijn leven op zijn kop. Ik belande in het ziekenhuis en tot op heden ben ik nog aan het herstellen. Om te herstellen kreeg ik een hoge dosis prednison voor langere tijd. Na 6 weken keek ik in de spiegel en was ik onherkenbaar. Uiteindelijk kwam ik hierdoor zelfs 12 kilo aan. Een paar kilo kreeg ik er zelf af, maar afvallen en prednison gaan niet goed samen. Het was een oneerlijke strijd. Intussen was ik er zelfs zo verdrietig van als ik naar mijzelf keek, dat ik besloot als ik onder de 5 mg kwam ik hulp in zou schakelen.

De eerste dag dat ik lager ging in prednison heb ik gebeld met GirlPower. Ik had vaker van familie over Powerslim gehoord en dacht, dit wil ik ook proberen. Dit was mijn cadeau aan mijzelf. Natuurlijk heb ik er hard voor moeten werken. Sporten kan ik immers niet, maar ze zeggen niet voor niets voeding is het grootste gedeelte. De eerste weken gingen super en ik viel heel snel heel veel af. Al het vocht verdween. Zelfs na de eerste week stond ik voor de spiegel en dacht ik wow! Daar ben ik gewoon weer. Dat maakte dat ik nog meer discipline kreeg. De eerst maanden gingen vanzelf. Na een maand of 3 kreeg ik het moeilijk. De vakantie kwam eraan en ik moest er wat harder voor werken. Toch doorgezet en de wekelijkse weegmomentjes hielpen mij er doorheen. Het was echt een stok achter de deur en ik wilde niet afgaan. Tijdens de vakantie heb ik met mate genoten en toch afgevallen. Na de vakantie nog flink doorgezet om tot mijn eerste doel te komen. Psychisch heb ik het best wel eens zwaar gehad. Ik had weken waarin ik zo vermoeid was, maar nog wel aan mijn menu moest denken, terwijl al het andere niet lukte. Toch doorgezet… en echt de meiden hebben mij enorm gesteund. Het hele programma heeft aan mijn verwachtingen voldaan en meer eigenlijk. Inmiddels ben ik 22,5 kilo afgevallen. Bijna onherkenbaar met een half jaar geleden, maar dan op een goede manier. Mijn tips zijn dat girlpower voor elke beurs een oplossing heeft, maar ook voor elke situatie. Ook dat het belangrijk is om te gaan als het eigenlijk slecht gaat en tegen valt. Juist dan is de hulp belangrijk. Ik vond het fijn om op een gegeven moment over te gaan op de volgende stap en het meer zelf te proberen. Ook daar hebben ze de juiste schema’s voor, waarbij eigen invulling kan.

 

IK heb één foto kunnen vinden, waar ik dus niet echt onderuit kon. Het is bizar om te zien hoe het was.