Naam: Leonie de Graaf
Methode: FitStartprogramma
Resultaat: -13 Kg

Lees hiero het verhaal van Leonie  

Mmm, voor de zoveelste keer kijk naar een afbeelding op mijn telefoon. Twijfel, twijfel, een stemmetje in mijn hoofd zegt” dat gaat je toch niet lukken, doe maar niet”. Weer een ander stemmetje zegt: ” er moet toch echt wat gebeuren”. Aan het begin van de week heb ik een screenshot gemaakt van een poster van Girlpower, FITSTART. Een traject van 8 weken sporten, individuele begeleiding en workshops.

Nu is het vrijdag.. en maandag is de informatieavond voor Fitstart van Girlpower.

Met mijn ogen weer gericht op de Fitstartposter neem ik de beslissing om Chantal te bellen. Stilletjes hoop ik dat ze niet opneemt. Enthousiast wordt de telefoon opgenomen. Ik leg aan haar uit dat ik wat meer informatie wil over het traject Fitstart. Ze neemt de tijd voor mij en hoort dat ik twijfel. Ze geeft aan, denk er in het weekend nog even over na dan kan je maandag altijd nog aansluiten. Het is even stil van mijn kant.. “Nee, laten we dat maar niet doen”, zeg ik. Anders geef ik me helemaal niet meer op voor Fitstart. Oké, dan zet ik je erbij! Dat komt trouwens goed uit, zegt Chantal, ik maak net de Whatsapp groep aan. Binnen 5 minuten sta je erin. We beëindigen het gesprek en ja hoor, 5 minuten later zit ik in de groep en kan ik niet meer terug. Eigenlijk voelt dat best goed.

Maandag krijgen we de informatie over het 8 weken Fitstarttraject. 2 keer per week sporten, één avond in de week wandelen met de groep, een persoonlijke coach en met informatieboekje gaan ze mij door de 1e week loodsen.

De opdracht voor deze week; verander 2 gewoonten in 2 goede gewoonten.  Ik ga me inzetten om meer water te drinken en de suiker verdwijnt definitief uit de koffie en thee! En maak een eetdagboek, schrijf op wat je weet. DAT is wel een dingetje, ik vind het niet fijn om alles op te schrijven, vergeet het, doe het achteraf, enz.

Tijdens het traject van 8 weken krijg je diverse adviezen, tips. Girlpower kijkt naar wat jij nodig hebt. Niet naar wat je als groep nodig hebt.

De workshop Salad in a Jar is erg leuk en leerzaam. Ook de zoektocht door de supermarkt is een eyeopener. Annerike weet enorm veel op het gebied van voeding.

Uiteindelijk heb ik met behulp van de coaching van de meiden van Girlpower bereikt dat ik een aantal kilo’s lichter ben en dat ik meer beweeg en sport. Elke dag starten met een aantal routines werkt fijn. Wanneer ik nu ‘sochtends begin met mijn kwark en kaneel/ongebrande noten zit ik meestal in de goede modus. Dit traject heeft mij veel meer zicht gegeven op wat ik eet, hoe ik eet.