Naam: Francine Bos
Methode: FitStartprogramma
Resultaat: -12 Kg

Lees hier het verhaal van Francine Bos

Na de Zomervakantie ben ik gestart met FitStart omdat ik wat Kilo’s was aangekomen. Ik dacht bij mezelf: “Dat doe ik wel even. Ik heb acht weken de tijd, dus dan moet ik zeker acht kilo af kunnen vallen.” Ik ben erachter gekomen dat ik te hoge doelen stel voor mezelf. Het moet wel realistisch zijn. Ik ben een echte Bourgondiër en heb veel sociale contacten en net zoveel etentjes en feestjes. Ik heb tijdens FitStart geleerd dat je af en toe best wat lekkers kan nemen, bijvoorbeeld een wijntje of een gebakje, maar dat alles gaat om keuzes maken.

Ook is het heel belangrijk voor mij om te plannen wat ik de volgende dag ga eten. Zo kom ik niet voor verassingen te staan en hou ik het beter vol. Op die manier lukt het ook om op langere termijn een gezondere leefstijl te behouden. Je hoeft echt geen honger te lijden om te kunnen afvallen. Vooral de workshop “Weet wat je eet” was voor mij echt een eyeopener. Je wordt echt misleid door verpakkingen in de Supermarkt. Ik ben me veel bewuster geworden van wat er in producten zit en weet nu hoe ik een etiket moet lezen. Ik probeer nu ook langzaam steeds meer met verse producten te koken.

Door 3 x per week te gaan sporten en de juiste keuzes te maken wat betreft mijn voeding, ben ik tijdens FitStart mijn vakantiekilo’s weer verloren. Daarna ben ik rustig doorgegaan, soms laat ik de teugels wat meer vieren, zoals tijdens vakanties. Dan passen we mijn doelen aan, zodat het realistisch blijft. Ik ben blij met de begeleiding van Annerike. Ik heb veel aan haar bemoedigende woorden gehad als ik teleurgesteld was in mezelf. Ze zet me altijd weer met beide benen op de grond, ze laat zien dat je af en toe best mag genieten of dat het mis mag gaan. Dat is helemaal niet erg, als je het maar weer oppakt. Inmiddels ben ik het afgelopen jaar 12 kilo afgevallen en kijk ik terug op een geslaagde FitStart.