10 jaar BodyVibe

Wow 10 jaar BodyVibe! Dit voelt alsof mijn baby is gegroeid tot een puber, onderweg naar de volwassenheid. 10 jaar geleden begon het als hobby. Mijn jongste dochter was net 1 jaar geworden en na 2 jaar thuis had ik de administratie van het bedrijf van mijn man ook wel op orde. Daar was ik nog maar een paar uurtjes per week druk mee. Ik was toe aan wat meer afleiding, buiten mijn gezin om. Want alleen maar moeder of de vrouw van zijn, dat was niet hoe ik mijzelf graag zou zien in de toekomst. Dus ik ging op zoek naar verandering.
Ik ben altijd sportief geweest, heb jarenlang getennist, gefitnest en in mijn opleiding bij de politie ging ik geen enkele sportieve uitdaging uit de weg. Ik stond vooraan om mee te doen 😉 en ik probeerde altijd iedereen te motiveren!

Met twee kleine kinderen en een man die altijd aan het werk was (lees 6:00-22:00) vond ik het erg lastig om wat tijd voor mezelf in te plannen. Ik had in het verleden weleens op een Power Plate getraind, dat was kort maar intensief, precies wat ik zocht. Zo’n apparaat wilde ik thuis wel. De Power Plate werd aangeschaft en daar begonnen de trainingen. Een aantal vriendinnen vonden dit ook wel wat en wilden bij mij en door mij getraind worden! Hoe leuk dacht ik. Maar dat doe ik niet zomaar, daar moet ik eerst een opleiding voor doen. Zo gezegd, zo gedaan. De meiden kwamen lekker bij mij op de Power Plate en ik werd zelf ook steeds fitter. Ik vond het lesgeven zo leuk, dat ik dit wel wilde uitbreiden. Zo schafte ik nog een PowerPlate aan en vervolgens heb ik mijn bedrijfje ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sport gaat onlosmakelijk samen met voeding, dus ook dit stukje opgepakt aan de hand van het PowerSlim afslankprogramma, ik ben door PowerSlim intern opgeleid tot PowerSlim voedingscoach. De opening volgde op 30 december 2011!

Ik weet nog goed hoe verrast ik was dat er gewoon mensen bij mij wilde komen trainen die ik helemaal niet kende. Dat zijn steeds weer van die mijlpalen die je bereikt. In de eerste 2 jaar, kwam er elk half jaar wel een extra PowerPlate bij. Het was gezellig tijdens de lessen en ik boekte resultaten met de meiden. Op de weegschaal maar ook voor de spiegel! Elke keer ben ik weer even trots als ik zie dat iemand zichzelf overtroffen heeft en weer van zijn/haar eigen lijf is gaan houden. Geweldig toch!

Na een half jaar had ik al zoveel klanten die meerdere keren per week kwamen sporten en/of wegen dat ik het alleen niet meer aan kon. De grote stap naar personeel werd genomen, dat vond ik nog spannender dan mijn bedrijf starten! Nu was ik ook nog verantwoordelijk voor het inkomen van iemand anders.

Maar dit ging heel goed, ik vond het ook super leuk dat ik nu niet meer alles zelf hoefde te bedenken, maar dat we samen konden sparren en ideeën gingen uitwerken. Super fijn!

Na weer een jaar kwamen Diane en Annerike het team versterken, ze werden opgeleid en gingen aan de bak als Power Plate instructrice en PowerSlim coach! Met de papieren agenda was het elke dag weer een uitdaging want wat waren de klanten veranderlijk, de afspraken werden steeds verzet, afgezegd, of last minute ingepland, het lukte altijd weer!

Ik bleef mezelf en mijn team (want zo mocht ik het inmiddels wel noemen 😉 ) uitdagen en opleiden. Wat vond ik dat leuk, ik zag mezelf en de meiden steeds weer groeien, sterker en zelfverzekerder worden!

In 2013 startten we met de hardlooptrainingen, grote groepen die van mij wilden leren hardlopen. Geweldig om heerlijk in de buitenlucht aan de gang te zijn! De deelnemers het vertrouwen in hun lijf teruggeven, dat is echt mijn passie geworden! De meesten komen naar de cursus met het gevoel, dat gaat mij nooit lukken en dan ineens, na elke week een klein stapje verder te gaan, rennen ze na 10 weken gewoon die 5 km! Wow, te gek! Mijn motto blijft dan ook “Buiten je comfort zone ligt het resultaat”. Al moet ik zeggen dat ik het zelf ook heel fijn vind om in mijn comfort zone te blijven, maar ook ik moet worden uitgedaagd en dan ga ik er ook uit om mezelf weer te overtreffen!

We groeiden uit ons jasje, er moest echt uitgebreid worden. In 2016 hebben we de garage een paar meter uitgebreid. We kregen er een wachtruimte, wc en kantoortje bij. Nu konden we samenwerken. Super gezellig, wel een drukte aan huis.
In deze tijd gingen we ook over op een digitaal systeem, dat scheelde heel wat tijd qua plannen.

Er bleven maar klanten komen en de lessen werden uitgebreid met Pilates. Hiervoor huurde ik de ruimte van het Scouting gebouw. We waren nu op 2 locaties bezig. Niet ideaal, maar zo kon ik rustig kijken of we nog verder zouden kunnen groeien en of dit bij ons paste. En ook dit bleek een succes. In die tijd ben ik gaan nadenken over een “echte” locatie voor de gym. Dat was toch wel een hele grote stap en hiervoor moest ik zelf echt uit mijn comfortzone.

Na een lange zoektocht en slapeloze nachten ben ik op de Ansjovisweg 2 uitgekomen. Dit was een grote lege schuur met koelcel en een oud kantoortje. Maar, ik zag kansen, ik had het gelijk al helemaal in mijn hoofd. Dus de deal werd gemaakt, ik tekende het huurcontract en ik kreeg de vrije hand van de verhuurder! De kosten waren wel allemaal voor mezelf en het moest in 5 jaar terugverdiend zijn, want het was een tijdelijk huurcontract, zonder garanties voor de toekomst… brrrrr best spannend. Maar zoals jullie mij kennen: Schouders eronder en GAAN!!! En het resultaat mocht er zijn, we hebben alle ruimtes maximaal benut om zoveel mogelijk vierkante meters voor het sporten te kunnen gebruiken!

In de tijd van de verbouwing heeft het team zeker niet stilgezeten, het team werd verder uitgebreid en klaargestoomd voor de lesuitbreiding. Zo werden we Les Mills Club, begonnen we met Paaldansen en met Krav Maga. De groepslessen kunnen maximaal bezet worden met15personen.EndePowerPlatewerduitgebreidnaar6!4danspaleninde3de zaal,waar er ook nog 10 personen aan de les konden deelnemen. Zo ging ik dus van een bezetting van 4 naar op zijn top maximaal 31 deelnemers binnen per lesuur… Best een grote en dus spannende stap, want ik dacht nog altijd… Willen ze echt bij mij komen trainen? Inmiddels was het mij niet meer ik, maar was het mij, echt de gym en dus mijn team! Zoveel verschillende talenten, dat betekent dus ook voor ieder wat wils. Ik snap nu dat mensen bij “mij” willen trainen, ik hou van de gym, de sfeer, de klanten, mijn team. Ik hou van het gevoel om “one of us” te zijn. 1 grote familie, waar hard gewerkt wordt, maar waar ook zeker oog is voor elkaar. Als iemand zich niet fijn voelt, dan is daar die schouder van een ander. Dit kan zijn van een lid of van een instructrice, we zijn er gewoon voor elkaar! Dat is wat BodyVibe inmiddels is, een warme deken.

Het lesrooster is gevuld met ruim 100 lessen per week, het rooster is transparant en zo weet je altijd wie er les geeft. Een wijziging wordt dan ook altijd in het lesrooster doorgevoerd.

De afgelopen jaren hebben we veel leuke challenges en workshops gegeven, er zijn al heel wat kilo’s verloren gegaan en vele doelen bereikt. Zoveel mooie succesverhalen, ieder op zijn eigen manier, welke allemaal terug te lezen zijn op de website.

Helaas kregen we 2 jaar geleden te maken met Corona. Wij moesten onze deuren sluiten. Dat had ik nooit geloofd als iemand mij dit 10 jaar geleden voorspeld had. Er was echt paniek. Hoe nu verder? Voor dit scenario had ik de spelregels nog niet gelezen. Ik kan je zeggen dat ik er heel wat tranen om heb gelaten. Ik was en ben verantwoordelijk voor meerdere inkomens, “maar wat als ik dat straks echt niet meer kan betalen”?

Gelukkig hoefde ik niet alleen op zoek naar oplossingen en werd ik bijgestaan door mijn team en mijn man. We werden erg innovatief en zo gingen we “Live” via de online lessen. Later mochten we buiten lesgeven en was er gelukkig weer contact met de klanten. Ik ben heel dankbaar voor de fantastische klantenkring die we hebben, zoveel steun, vertrouwen, lieve woorden, attenties noem maar op. Dit heeft ons erdoorheen gesleept en gebracht tot waar we nu zijn. Helaas alweer voor een 3de keer op slot, maar inmiddels met zoveel bagage, dat we precies weten wat we kunnen aanbieden. De klant is bij ons altijd vrij om zijn abonnement tijdelijk kosteloos te pauzeren, zodat ze niet ongewenst betalen voor een product waar ze geen gebruik van maken. Ook hier verbaasd het mij hoe loyaal veel van onze klanten zijn en dat ze geen gebruik maken van deze regeling. Dat maakt mij echt een heel dankbaar mens.

Voor mij als ondernemer is het wel even doorbijten, want hetgeen waar ik de meeste energie van krijg is, het organiseren van evenementjes, mensen met een gezamenlijk doel bij elkaar brengen. Afgelopen jaar heb ik dit in beperkte vorm wel door kunnen zetten, binnen de lijnen die mogelijk waren, maar ik kan niet wachten om weer “next level” te gaan. De plannen liggen al klaar, nu alleen nog afwachten totdat we weer volledig los gelaten worden…. Ik ben vol goede moed en ik hoop over 10 jaar weer een stap verder te zijn, met jullie allemaal om mij heen. Want 1 ding is zeker, jullie zijn geweldig en maken het voor mij tot een feestje! Bedankt voor de afgelopen 10 jaar, ook namens mijn team!

Lieve sportieve groet Chantal